Crochete
- 15 minute
- 30 minute
- Ușor
Valori nutriționale la o porție/bucată
- 30 Kcal
- 1 g proteine
- 1 g grăsimi
- 3 g carbohidrați
Ingrediente
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 170 °C.
Decojiți cartofii, tăiați-i cubulețe și fierbeți-i în apă sărată clocotită, până vor deveni moi (aprox. 15 minute). Scurgeți apa, puneți cartofii într-un procesor de alimente și amestecați, până veți obține un piure.
Puneți cartofii piure într-un bol, adăugați brânza cheddar rasă și pesmetul din porumb*, frământând amestecul, până se va crea un aluat compact. Formați biluțe din aluat, cu un diametru de aproximativ 2–2,5 cm.
Dați biluțele prin susan și puneți-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coaceți crochetele la 160–170 °C, timp de 12–15 minute, până acestea vor deveni aurii.
*În funcție de tipul de cartofi, puteți adăuga mai mult pesmet. Aluatul trebuie să fie compact și să nu să fărâmițeze, dar nici să fie prea lichid – pur și simplu într-un fel, în care veți putea forma biluțe din acesta.
Împărtășiți impresiile și sfaturile dvs. cu ceilalți
grozava reteta
Traducere automată