Chiftele de mei cu spanac și sos de iaurt și mentă
- 10 minute
- 25 minute
- Ușor
Valori nutriționale la o porție/bucată
- 197 Kcal
- 6,5 g proteine
- 6,4 g grăsimi
- 27,1 g carbohidrați
Ingrediente
Mod de preparare
Se opărește meiul cu apă fierbinte și apoi se clătește. Acest lucru înlătură gustul amar.
Puneți meiul opărit și clătit într-o oală și turnați apă peste el. Meiul trebuie să fie acoperit cu aproximativ 2,5 cm de apă. Se adaugă ½ linguriță de sare și se fierbe la foc mic timp de 10-15 minute, până când meiul devine moale.
Între timp, pregătiți sosul. Se toacă menta și se amestecă cu toate celelalte ingrediente pentru sos.
Se încălzește o lingură de ulei într-o tigaie și se prăjește spanacul la foc mic, astfel încât să se înmoaie. Apoi se amestecă spanacul cu meiul fiert, oul, făina, usturoiul pisat, măghiranul, sarea și piperul.
Formați chiftele din amestec cu mâinile umede. Se prăjesc pe ambele părți în uleiul rămas.
Serviți chiflele de mei cu sos de iaurt și mentă.
Împărtășiți impresiile și sfaturile dvs. cu ceilalți
mancare foarte buna si gustoasa, am facut-o dupa reteta si cateva transe deja terminate cu branza
Traducere automată
Dip-ul a fost grozav, clătitele aveau gust de nimic, dar per total a fost încă bună. Aluatul a funcționat excelent. Cu siguranta as adauga mai mult usturoi in aluat, gen 4 catei, si putina sare.
Traducere automată