Orez cu lapte și cardamom
- 5 minute
- 15 minute
- Ușor
Dimineața, ne lăsăm cuceriți de o mulțime de mirosuri delicioase, începând de la pâinea proaspăt coaptă și până la aroma caracteristică a cafelei. Și dumneavoastră? Atunci vă veți îndrăgosti de acest orez cu lapte și cardamom, deoarece conține direct trei condimente nemaipomenit de aromatice. Unul dintre ele, cardamomul, nu doar că miroase superb, dar are și efecte nemaipomenite asupra sănătății noastre.
Valori nutriționale la o porție/bucată
- 398 Kcal
- 10 g proteine
- 15 g grăsimi
- 53 g carbohidrați
Ingrediente
Etichete
Mod de preparare
1
Turnați într-o cratiță laptele și adăugați orezul. Aduceți la punctul de fierbere și amestecați încontinuu până se va fierbe orezul al dente (moale la exterior, puțin mai tare la interior – aproximativ 13 minute la focul mediu).
2
Adăugați cardamomul și semințele din păstaia de vanilie și fierbeți un timp scurt (aproximativ 1 minut la foc mediu).
3
La final, adăugați în amestec migdalele mărunțite și mierea, amestecați și îndepărtați de pe foc.
4
Împărțiți orezul în 4 boluri sau pahare și serviți presărat cu scorțișoară.
Mai multe detalii despre rețetar www.jimezdrave.cz
Rețete sănătoase și ușoare pentru întreaga familie
Împărtășiți impresiile și sfaturile dvs. cu ceilalți
terci foarte parfumat și gustos
Traducere automată