Budincă cu fructe de pădure
- 10 minute
- 15 minute
- Ușor
Valori nutriționale la o porție/bucată
- 297 Kcal
- 10,5 g proteine
- 10,8 g grăsimi
- 37,8 g carbohidrați
Ingrediente
- 500 ml de Lapte de soia (poate fi înlocuit cu lapte de vacă cu conținut scăzut de grăsime)
- 4× gălbenuș de ou
- 1 linguriță de Extract de vanilie
- 2 linguri de Miere
- 2 linguri de Amidon de cartofi
- 1 linguriță de ulei de nucă de cocos în stare lichidă
- 100 g de fulgi de ovăz mari
- 1 linguriță de scorțișoară măcinată
- 200 g de fructe de pădure proaspete
Etichete
Mod de preparare
Turnați 150 ml de lapte într-un bol și adăugați gălbenușurile, esența de vanilie, mierea și amidonul.
Amestecați totul bine, pentru a nu se crea cocoloașe.
Turnați restul laptelui într-o oală și puneți-l să fiarbă la foc mediu.
Adăugați apoi conținutul bolului în oală și amestecați, până se va închega totul.
Pregătiți-vă o tigaie antiaderentă și încingeți uleiul de nucă de cocos în aceasta. Adăugați apoi fulgii de ovăz și prăjiți-i la foc mic, aproximativ 5 minute, până vor deveni aurii. La final, adăugați peste fulgii de ovăz scorțișoara.
În 4 pahare, adăugați budinca, apoi fulgii de ovăz și, la final, fructele de pădure. În cazul în care nu doriți să serviți budinca imediat, adăugați fulgii de ovăz doar înainte de servire.
Budinca rezistă maxim 3 zile în frigider.
Împărtășiți impresiile și sfaturile dvs. cu ceilalți
Excelent, deși mi-a diluat puțin, dar vrea să o gătească mai tare data viitoare. Și fiului meu i-a plăcut 🙃
Traducere automată
.
Traducere automată