Cremă de ciocolată cu alune
- 15 minute
- 15 minute
- Medie
- 1 bucată
Valori nutriționale la o porție/bucată
- 2180 Kcal
- 46 g proteine
- 176 g grăsimi
- 99 g carbohidrați
Ingrediente
Etichete
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 200°C.
Tapetați o tavă cu hârtie de copt, adăugați alunele și coaceți‑le la 190–200°C aproximativ 10 minute.
Scoateți alunele din cuptor, îndepărtați cojile (recomandăm plasarea nucilor într‑un prosop și frecarea acestora, până se vor desprinde pielițele).
Plasați alunele decojite într‑un procesor de alimente și mixați până se va crea o pastă.
Apoi, adăugați în mixer pudra de cacao, mierea, uleiul și sarea, mixând din nou.
La final, turnați treptat laptele și mixați până se va omogeniza totul.
Păstrați crema de ciocolată într‑un recipient din sticlă cu capac. Crema rezistă aproximativ trei săptămâni în frigider.
Împărtășiți impresiile și sfaturile dvs. cu ceilalți
Foarte gustos, data viitoare voi face mai multe dulciuri pentru restul familiei.
Traducere automată