Negresă din fasole cu zmeură
- 10 minute
- 30 minute
- Greu
Iubiți prăjitura negresă, dar sunteți în căutarea unei variante mai lejere? Atunci această rețetă de negresă din fasole roșie, fără pic de făină, vă va fi exact pe plac. Nu trebuie să vă temeți că negresa va mirosi a fasole sau că va avea un gust ciudat, deoarece fasolea are un scop complet diferit. Și, la final, un mic sfat: înlocuiți zmeura de deasupra cu felii de căpșune sau de banane.
Valori nutriționale la o porție/bucată
- 160 Kcal
- 5 g proteine
- 5 g grăsimi
- 25 g carbohidrați
Ingrediente
- 300 g de fasole roșie semipreparată
- 20 g de cacao olandeză (cacao de copt)
- 60 g de Fulgi de ovăz
- 1 puțină de Sare
- 130 g de Miere
- 1 linguriță de Extract de vanilie
- 1 linguriță de praf de copt fără fosfați
- 200 ml de lapte degresat (1.5% grăsime)
- 80 g de ciocolată neagră termostabilă (tăiate grosier)
- mână de zmeură proaspătă
Etichete
Mod de preparare
1
Preîncălziți cuptorul la 180°C.
2
În cazul în care folosiți fasole din conservă, scurgeți-o și clătiți-o, apoi transferați într-un mixer.
3
Adăugați pudra de cacao, fulgii de ovăz, sarea, mierea, esența de vanilie, praful de copt și laptele. Porniți mixerul la setarea medie și mixați aproximativ 1–2 minute până se va crea un aluat omogen.
4
Amestecați în aluat ciocolata tăiată bucăți mai mari și turnați într-o formă (20x20 cm) tapetată cu hârtie de copt. Deasupra, adăugați zmeura și introduceți în cuptor.
5
Coaceți negresa la 170–180°C, timp de 25–30 de minute.
Mai multe detalii despre rețetar www.jimezdrave.cz
Rețete sănătoase și ușoare pentru întreaga familie
Împărtășiți impresiile și sfaturile dvs. cu ceilalți
Excelent 🤩
Traducere automată
și
Traducere automată
Nu e rău, dar nu trebuie să o fac din nou.
Traducere automată