Pâine cu căpșuni
- 80 minute
- 65 minute
- Medie
Valori nutriționale la o porție/bucată
- 179 Kcal
- 4 g proteine
- 5 g grăsimi
- 28 g carbohidrați
Ingrediente
- 8 g de Drojdie uscată
- 50 ml de Apă
- 300 ml de Lapte
- 100 g de Unt
- 550 g de Făină de spelta
- puțină de Sare
- 100 g de Miere
- 2 ouă
Etichete
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 175 °C.
Într-o cratiță mică, se amestecă drojdia în 50 ml de apă călduță, se acoperă și se lasă deoparte.
Într-o a doua cratiță mică, se încălzește laptele și se topește untul în el.
Se amestecă conținutul celor două vase, se adaugă o parte din făina de spelta (400 g), sarea, mierea și ouăle și se frământă până se obține un aluat destul de moale.
Acoperiți aluatul cu un prosop de bucătărie și lăsați-l într-un loc cald timp de 55-65 de minute.
Între timp, se pregătește umplutura de căpșuni. Puneți căpșunile tăiate cubulețe într-o tigaie încinsă și sotați-le până când încep să se separe lichidul.
Se adaugă 2 linguri de miere și se amestecă. Se adaugă 2 linguri de amidon, se amestecă din nou și se scot căpșunile de pe farfurie.
Se adaugă la aluat restul de 150 g de făină integrală de spelta, se frământă cu mâinile și se lasă să se odihnească timp de 10 minute.
Se transferă aluatul pe o tavă de copt presărată cu făină. Se formează din aluat bucăți de mărimea unei palme.
Se așază bucățile pe verticală într-o formă de pâine unsă, astfel încât să umple toată forma în mod egal.
Se toarnă umplutura de căpșuni pregătită peste aluat și se întinde uniform cu o lingură de lemn sau o spatulă de bucătărie.
Puneți pâinea în cuptor și coaceți-o timp de 55-65 de minute la 175 -180°C.
Împărtășiți impresiile și sfaturile dvs. cu ceilalți
destule căpșuni și mult aluat. Am folosit o tavă obișnuită (dimensiunea pâinei prăjite) și mi-a rămas mult aluat.
Traducere automată