Pâine integrală de Paște
- 110 minute
- 55 minute
- Greu
Valori nutriționale la o porție/bucată
- 114 Kcal
- 3 g proteine
- 4 g grăsimi
- 17 g carbohidrați
Ingrediente
- 200 ml de Lapte (când este călduț)
- 3 linguri de Miere
- 30 g de Drojdie proaspătă
- 100 g de Stafide Sultane
- 200 g de făină integrală fină de spelta
- 100 g de fulgi de ovăz
- 2× gălbenuș de ou
- 1 linguriță
- 60 ml de Ulei de nucă de cocos (se topește)
- 1× albuș de ou (bătut)
- 50 g de migdale mărunțite
- puțină de Sare
Etichete
Mod de preparare
În primul rând, pregătiți aluatul acrișor. Se amestecă mierea în laptele călduț și se fărâmițează drojdia în ea. Amestecați, acoperiți și lăsați deoparte pentru o vreme.
Aruncați stafidele într-un castron mic și acoperiți-le cu apă clocotită.
Într-un castron mai mare, amestecați făina, ovăzul și sarea.
Amestecați drojdia preparată cu amestecul de făină, adăugați cele două gălbenușuri de ou și coaja de lămâie și lucrați până obțineți un aluat omogen, de preferință într-un robot de bucătărie. Dacă nu aveți un procesor, va trebui să lucrați un pic mai mult.
După 5 minute de frământare, adăugați la aluat uleiul de cocos și stafidele înmuiate (sărate, fără apă). Mai frământați încă 5 minute.
Acoperiți aluatul finit în castron cu un prosop de bucătărie și lăsați-l să crească într-un loc cald timp de o oră.
Scoateți aluatul din castron pe un tăvălug de rulare presărat cu făină și frământați-l în mâini. Se modelează în formă de pâine și se transferă pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.
Ungeți pâinea cu albușul bătut sau cu oul și presărați-o cu migdale feliate.
Se coace timp de 40-45 de minute la 165-175 °C. Testați cu o broască înainte de a scoate din cuptor.
Împărtășiți impresiile și sfaturile dvs. cu ceilalți
draga iana Oricine poate derula are un avantaj clar. În partea de sus scrie pâine de Paște, apoi vine lista de ingrediente. Mai jos este o reclamă și apoi vine rețeta în 9 pași, în final recenziile. Aparent, dacă l-ai găsit, ar fi trebuit să treci chiar pe lângă el. Îmi place această rețetă, am făcut-o deja de două ori. Amestecați puțină făină albă (30%) pentru mai multă pufoasă.
Traducere automată
Și care este rețeta? Ce facem cu acele ingrediente??!