Prăjitură cu brânză de vaci, caise și mac
- 65 minute
- 50 minute
- Medie
Valori nutriționale la o porție/bucată
- 171 Kcal
- 10 g proteine
- 8 g grăsimi
- 19 g carbohidrați
Ingrediente
- 350 g de Fulgi de ovăz
- 80 g de Zahăr din flori de nucă de cocos
- 110 g de Unt (temperatura camerei)
- 1× ouă
- ½ linguriță de Bicarbonat de sodiu
Etichete
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 180 °C. Puneți deoparte 30 g de fulgi de ovăz și măcinați restul într-un procesor de alimente, până se va crea o făină fină. Într-un bol, amestecați făina din fulgi de ovăz, zahărul din nucă de cocos, untul, ouăle și bicarbonatul de sodiu, formând un aluat lipicios.
Separați aluatul în două jumătăți și adăugați fulgii de ovăz nemăcinați într-una din jumătăți. Înveliți ambele părți în folie alimentară și păstrați-le în frigider aproximativ o oră.
Pregătiți-vă o formă pătrată, de 20 cm × 20 cm (sau o formă dreptunghiulară de aproximativ aceeași dimensiune) și tapetați-o cu hârtie de copt. Scoateți din frigider jumătatea aluatului fără fulgii de ovăz măcinați și răzuiți-o pe răzătoarea mare, pe fundul formei. Distribuiți aluatul pe toată suprafața formei și presați uniform.
Apoi, urmează să pregătiți umplutura. Într-un bol, amestecați bine brânza de vaci, mierea, ouăle și macul. Turnați această umplutură în forma cu aluatul răzuit și întindeți-o uniform.
Înjumătățiți caisele, îndepărtați sâmburii și plasați caisele peste umplutură. La final, răzuiți pe răzătoarea mare cealaltă jumătate a aluatului (cea cu fulgii de ovăz) și coaceți prăjitura la 170–180 °C, timp de aproximativ 45–50 de minute.
Lăsați prăjitura să se răcească și apoi păstrați-o în frigider minim 30 de minute înainte de servire, pentru ca brânza de vaci să se închege bine. Înainte de servire, tăiați prăjitura în 20 de bucăți. Prăjitura se poate păstra în frigider.
Împărtășiți impresiile și sfaturile dvs. cu ceilalți
excelent pentru mine
Traducere automată
Grozav și cu adevărat sățios.
Traducere automată