Prăjitură cu brânză de vaci și cacao
- 840 minute
- 16 minute
- Medie
Valori nutriționale la o porție/bucată
- 585 Kcal
- 26 g proteine
- 35 g grăsimi
- 43 g carbohidrați
Ingrediente
- 4× ouă
- 2 linguri de Miere
- 2 linguri de Ulei de floarea-soarelui
- 1 lingură de Praf de copt
- 6 linguri de făină integrală fină de spelta
- 3 linguri de Cacao olandeză (cacao de copt)
- 150 ml de Apă
- 500 g de brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsime (sub 10%)
- 75 g de proteine din zer cu vanilie (poate fi omis)
- 3 linguri de Eritritol (poate fi înlocuit cu zahăr din trestie de zahăr)
- 7 g de pudră de agar (poate fi înlocuit cu gelatină în proporție corespunzătoare)
Etichete
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 175–180 °C.
Pregătiți-vă două boluri. Spargeți ouăle și separați gălbenușurile și albușurile în cele două boluri.
În bolul cu gălbenușuri, adăugați mierea și uleiul și bateți acest amestec, până se va crea o spumă.
Apoi, adăugați praful de copt, făina și pudra de cacao, până se va forma un aluat moale.
Puneți acest amestec deoparte și bateți albușurile, până se vor întări și vor crește în volum ca o zăpadă.
După ce se va forma o zăpadă, adăugați o jumătate din aceasta în aluat și omogenizați bine. Adăugați apoi și cealaltă jumătate în aluat.
Pregătiți-vă o formă de copt din teflon (25 cm × 30 cm). Turnați aluatul în formă și coaceți-l la 175–180 °C, timp de 10–12 minute.
După ce l-ați scos din cuptor, lăsați blatul final să se răcească minim 35–40 de minute.
În timp ce se răcește blatul, turnați 150 ml de apă într-o oală și puneți-o la fiert, la foc mediu.
Înainte ca aceasta să fiarbă, amestecați, într-un bol mai mare, brânza de vaci, pudra proteică și erythritol-ul. Adăugați agar agar-ul în apa clocotită și fierbeți 30 de secunde la foc mediu.
Turnați întregul conținut al oalei în bolul cu brânza de vaci și amestecați bine.
Întindeți crema pe blat și puneți prăjitura la frigider, timp de minim 8–12 ore.
În momentul în care crema se va întări, topiți la bain-marie ciocolata împreună cu uleiul de nucă de cocos. Pentru acest pas, pregătiți-vă o oală și un bol din sticlă sau din oțel inoxidabil, pe care îl puteți pune în oală, fără să atingă fundul acesteia.
Turnați puțină apă în oală (doar atât cât să nu atingă fundul bolului) și încălziți-o atât timp până când începe să clocotească ușor. Rupeți ciocolata și puneți-o împreună cu uleiul de nucă de cocos în bol. După ce începe apa să clocotească, dați focul la mic, puneți cu atenție bolul cu ciocolată și uleiul de nucă de cocos în oală și lăsați-le să se topească încet, amestecând în continuu.
La final, turnați ciocolata topită peste crema prăjiturii, într-un strat uniform, și lăsați să se întărească minim o oră. Tăiați prăjitura în numărul dorit de porții și serviți.
Împărtășiți impresiile și sfaturile dvs. cu ceilalți
Îmi place această rețetă, face mereu praf
Traducere automată
Am adaugat putin lapte in corpus. Tuturor le-au plăcut foarte mult feliile 🙂
Traducere automată
Atacul a fost grozav, dar scârțâitul a fost foarte bătut, nici măcar albușurile bătute nu au ajutat. As pune caagul o data la fel si ciocolata jumatate ca sa arate mai frumos, dar in rest foarte gustos.
Traducere automată