Prăjitură cu brânză de vaci și căpșuni
- 35 minute
- 10 minute
- Medie
Valori nutriționale la o porție/bucată
- 133 Kcal
- 10 g proteine
- 7 g grăsimi
- 9 g carbohidrați
Ingrediente
Etichete
Mod de preparare
Pregătiți-vă o formă mai mică pentru tort.
Creați stratul de pe fund, prin mixarea fulgilor de ovăz cu uleiul de nucă de cocos și cu untul de arahide. Presați acest amestec în formă și coaceți timp de 10 minute în cuptorul preîncălzit la 170°C. Lăsați apoi să se răcească.
Într-un bol mare, bateți brânza de vaci cu stevia și cu zeama de lămâie.
Plasați agar-agarul într-o cratiță mică împreună cu 4 linguri de apă, lăsând totul să se umfle timp de 15 minute. Apoi, la foc mic, aduceți acest amestec la punctul de fierbere. Adăugați 2 linguri de brânza de vaci bătută și lăsați să fiarbă un timp scurt cu agar-agarul.
Amestecați restul cremei de brânză de vaci cu amestecul de agar-agar.
Curățați căpșunile, înjumătățiți-le și tăiați partea de jos pentru a fi dreaptă. Răspândiți-le uniform în forma de prăjitură, astfel încât partea tăiată să fie orientată spre exterior și căpșunile să fie foarte lipite de formă. Turnați apoi o jumătate din crema cu brânză de vaci.
Tăiați restul căpșunilor în bucăți mici și plasați-le peste cremă. Turnați restul cremei.
Păstrați tortul în frigider minim 5 ore sau peste noapte, pentru a se solidifica. La final, puteți decora tortul cu felii de căpșuni.
Împărtășiți impresiile și sfaturile dvs. cu ceilalți