Prăjitură cu budincă
- 80 minute
- 45 minute
- Medie
Valori nutriționale la o porție/bucată
- 200 Kcal
- 8 g proteine
- 6 g grăsimi
- 35 g carbohidrați
Ingrediente
- 100 g de fulgi de ovăz mari
- 100 g de făină integrală fină de spelta
- 2× gălbenuș de ou
- 2× albuș de ou
- 2 linguri de Cacao olandeză (cacao de copt)
- 1 linguriță de praf de copt
- 2 linguri de ulei de nucă de cocos în stare lichidă
- 30 g de proteine cu gust de ciocolată
- 400 ml de Apă
- 250 ml de lapte degresat (1.5% grăsime)
- 2× pachet pliculeț de budincă de vanilie (2× 37 g)
- 6 linguri de ștevia lichid
- 200 g de orice fructe de pădure proaspete (afine, căpșuni, mure, etc.)
- sare
Etichete
Mod de preparare
Preîncălziți-vă cuptorul la 180 °C, apoi pregătiți-vă un vas mai mic (20 cm × 20 cm) și tapetați-l cu hârtie de copt.
Pregătiți-vă un bol mare. Într-un mixer, amestecați fulgii de ovăz până vor deveni o făină, apoi plasați-i în bol, adăugând făina de alac, gălbenușurile, pudra de cacao, praful de copt, uleiul de nucă de cocos, pudra proteică și 150 ml de apă. Mixați totul până se va forma un aluat.
Într-un recipient înalt, bateți albușurile cu puțină sare până se vor întări și se va forma o zăpadă. Amestecați apoi treptat și încet zăpada în aluat.
Turnați aluatul în vasul de copt și coaceți la 170–180 °C timp de 10–15 minute.
Până se va coace amestecul, preparați budinca: plasați 250 ml de apă într-o oală de mărime medie și aduceți aproape la punctul de fierbere. Într-un bol adânc, amestecați laptele cu budincile și apoi turnați amestecul în oala cu apă. Amestecați în continuu, până se va închega budinca (aproximativ 2 minute la foc mic), îndulcind cu stevia după plac (4–6 linguri).
Împrăștiați budinca pe aluatul copt, plasați pe ea fructe și coaceți la 170–180 °C încă 25–30 de minute.
Înainte de servire, lăsați prăjitura să se răcească timp de minim o oră și tăiați-o după ce s-a răcit complet.
Împărtășiți impresiile și sfaturile dvs. cu ceilalți