Prăjitură cu dovlecei
- 20 minute
- 40 minute
- Medie
Valori nutriționale la o porție/bucată
- 110 Kcal
- 3 g proteine
- 5 g grăsimi
- 13 g carbohidrați
Ingrediente
- 350 g de Dovlecel
- 350 g de făină integrală fină de spelta
- 2 linguri de Cacao olandeză (cacao de copt) (poate fi înlocuit cu carob)
- 1 lingură de Condiment de turtă dulce
- 3 lingurițe de praf de copt fără fosfați
- 2 lingurițe de Bicarbonat de sodiu
- 40 g de Ulei de nucă de cocos (se topește)
- 3× ouă
- 300 ml de lapte degresat (1.5% grăsime)
- 1 linguriță de ștevia lichid (poate fi înlocuit cu miere sau cu un alt îndulcitor)
- 100 g de ciocolată neagră termostabilă (pentru glazură)
- 1 puțină de Sare
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 170°C.
Spălați și curățați dovlecelul, apoi răzuiți‑l și adăugați puți‐ nă sare. Puneți‑l deoparte, pentru ca acesta să‑și lase apa în exces.
Într‑un bol mare, cerneți făina, adăugați pudra de cacao, condimentele pentru turtă dulce, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și puțină sare.
Într‑un alt bol, bateți uleiul de nucă de cocos cu ouăle, laptele și ștevia sau mierea.
Turnați conținuturile ambelor boluri într‑unul singur, pentru a crea un aluat. Stoarceți apa rămasă din dovlecei și adăugați‑i în aluat.
Tapetați o tavă (25 × 25 cm) cu hârtie de copt și turnați aluatul. Coaceți aluatul la 160–170°C, timp de 30–40 de minute.
Cât timp prăjitura se va coace, topiți ciocolata neagră la bain‑marie.
Turnați ciocolata topită peste prăjitură și serviți.
Împărtășiți impresiile și sfaturile dvs. cu ceilalți
Super rețetă gustoasă. Turta dulce și-a păstrat perfect forma și a fost mâncată rapid. Recomand turnarea cu 70% ciocolata cu aroma de zmeura (Lidl).
Traducere automată