Starter de maia din secară
- 5 minute
- 0 minute
- Ușor
Valori nutriționale la o porție/bucată
- 692 Kcal
- 21 g proteine
- 4 g grăsimi
- 131 g carbohidrați
Ingrediente
Etichete
Mod de preparare
Ziua 1: Se pun într-un castron 80 g de făină de secară, 80 g de făină de spelta și 200 ml de apă și se amestecă. Lăsați vasul într-un loc cald.
Ziua 2: Se amestecă 40 g de făină de secară, 40 g de făină de spelta și 100 ml de apă în conținutul bolului.
Ziua 3: Se adaugă încă 40 g de făină de secară, 40 g de făină de spelta și 100 ml de apă.
Ziua 4: Se adaugă restul de 40 g de făină de secară, 40 g de făină de spelta și 100 ml de apă.
În a 5-a zi, încep să se formeze bule în amestecul de maia și putem continua să îl prelucrăm.
Dacă nu prelucrați imediat maiaua, puneți-o într-un borcan și păstrați-o închisă ermetic în frigider. Nu uitați să "hrăniți" maiaua la fiecare 2 săptămâni cu proporțiile corespunzătoare de făină și apă.
* Această maia este suficientă pentru aproximativ 2 pâini coapte într-o formă de 30 cm.
Împărtășiți impresiile și sfaturile dvs. cu ceilalți