Tartine cu zmeură
- 50 minute
- 26 minute
- Medie
Valori nutriționale la o porție/bucată
- 141 Kcal
- 2 g proteine
- 9 g grăsimi
- 12 g carbohidrați
Ingrediente
Etichete
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 165 °C.
Se amestecă făina de orez cu aproximativ 100 ml de apă într-un castron mic.
Zdrobiți zmeura cu o furculiță.
Se pun într-o cratiță zmeura pasată, făina de orez cu apa și 1 lingură de sirop de arțar.
Se călește zmeura timp de 5-6 minute, amestecând constant, se adaugă sucul de lămâie și se lasă deoparte să se răcească.
Acum pregătim aluatul - amestecăm făina cu uleiul de nucă de cocos (netopit), un vârf de cuțit de sare, a doua lingură de sirop de arțar și un gălbenuș de ou. Pentru o versiune vegană, omitem gălbenușul de ou și adăugăm 2 linguri de apă rece.
Puneți aluatul la frigider timp de 30 de minute.
Apoi se scoate aluatul, se întinde până se obține o foaie subțire de 2-3 mm și se taie cercuri cu un pahar. Aveți grijă, varianta vegană este destul de sfărâmicioasă!
Pe fiecare cerc (din aluat se obțin aproximativ 12), se pune 1 linguriță de zmeură, se îndoaie la mijloc și se presează marginile cu o furculiță.
Se întinde aluatul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace în cuptorul preîncălzit la 165 - 175 °C timp de 20 de minute.
Împărtășiți impresiile și sfaturile dvs. cu ceilalți
5
Traducere automată
Aluat groaznic
Traducere automată