Tort de banane cu brânză de vaci și unt de arahide
- 35 minute
- 20 minute
- Medie
Valori nutriționale la o porție/bucată
- 255 Kcal
- 8 g proteine
- 13 g grăsimi
- 28 g carbohidrați
Ingrediente
- 250 g de fulgi de ovăz
- puțină de Sare
- 50 g de Ulei de nucă de cocos
- 1 lingură de Miere
- 4 linguri de Apă
Etichete
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 190-200 °C.
Amestecați într-un bol ovăzul, sarea, uleiul de cocos, mierea și apa. Se frământă un aluat cu mâinile și se pregătește o formă de tort cu diametrul de 20-25 cm.
Se unge forma cu ulei de cocos și se toarnă aluatul pregătit. Folosiți mâinile pentru a-l presa pe fundul formei iar dacă ați folosit o formă cu un diametru mai mic, și pe margine.
Se introduce forma în cuptorul preîncălzit și se coace baza de tort la 190-200°C timp de 15-20 de minute. Se lasă baza de tort să se răcească. Încălziți untul de arahide pentru scurt timp la bain-marie sau în cuptorul cu microunde.
Imediat ce untul s-a topit puțin, se întinde pe baza de tort răcită cu ajutorul unei lingurițe. Întindeți încet untul de arahide cu lingurița, astfel încât să fie acoperită întreaga suprafață. Stratul nu trebuie să fie absolut perfect, deoarece cu untul de arahide este un pic mai greu de lucrat.
Se taie bananele în felii și se acoperă tortul cu ele, începând de la centru.
La final, se întinde brânza amestecată cu miere peste banane și se lasă prăjitura să se răcească în frigider cel puțin 2 ore.
Împărtășiți impresiile și sfaturile dvs. cu ceilalți
Foarte bine, o voi face din nou. Am avut chiar o problemă cu dizolvarea untului de arahide și 100 g nu au fost suficiente pentru corpus.
Traducere automată