Tort de miere cu fulgi de ovăz
- 80 minute
- 12 minute
- Medie
Valori nutriționale la o porție/bucată
- 276 Kcal
- 9 g proteine
- 16 g grăsimi
- 23 g carbohidrați
Ingrediente
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 190 °C.
Într‑un bol, amestecați făina, fulgii fini de ovăz și pe cei măcinați, scorțișoara și praful de copt.
Într‑un alt bol, bateți ouăle cu mierea, laptele și uleiul de nucă de cocos.
Amestecați împreună conținutul ambelor boluri și formați un aluat.
Tapetați o tavă cu hârtie de copt.
Modelați aluatul, cu ajutorul unei linguri umezite, în 5 cercuri de aceeași dimensiune și plasați‑le pe tavă. Coaceți cercurile la 180–190°C, timp de 12 minute.
Până se coace baza prăjiturii, bateți ricotta, brânza de va‐ că și mierea.
Scoateți cercurile din cuptor și lăsați‑le să se răcească.
Ungeți cercurile cu trei sferturi din umplutura cu ricotta și clădiți‑le unul peste celălalt. Ungeți marginile și partea superioară a prăjiturii cu umplutura rămasă.
La final, garnisiți marginile și partea superioară a prăjiturii cu sâmburii de nucă, măcinați.
Înainte de servire, lăsați tortul să se răcească în frigider minimum o oră.
Împărtășiți impresiile și sfaturile dvs. cu ceilalți
Nu știu dacă am eșuat sau rețeta a fost greșită, dar ceva a mers prost și nimănui din gospodărie nu i-a plăcut
Traducere automată