Tortilla cu ricotta și dovlecei
- 15 minute
- 30 minute
- Ușor
Valori nutriționale la o porție/bucată
- 133 Kcal
- 9 g proteine
- 9 g grăsimi
- 4 g carbohidrați
Ingrediente
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 180 °C.
Răzuiți o jumătate din cantitatea de dovlecei (200 g) pe răzătoarea mică, presărați cu puțină sare și lăsați-i deoparte într-o strecurătoare. Plasați un bol sub strecurătoare, pentru ca apa din dovlecei să se scurgă direct. După ce s-a scurs toată apa din dovlecei, stoarceți-i foarte bine, pentru a elimina restul apei.
Puneți dovlecei într-un bol și adăugați ricotta, brânza Făgăraș, ceapa tăiată mărunt, usturoiul zdrobit, muștarul, ouăle și puțină sare.
Ungeți o formă rotundă de prăjitură (⌀ 25 cm) cu 2 linguri de ulei de măsline și turnați aluatul.
Tăiați restul dovleceilor în felii rotunde și plasați-le uniform pe suprafața aluatului.
Puneți forma la copt în cuptorul preîncălzit și coaceți la 170–180 °C, timp de aprox. 30 de minute.
La final, tăiați tortilla în 8 bucăți egale și serviți.
*Ricotta este un tip de brânză proaspătă, care conține de obicei 6–15 % grăsimi. Este produsă din zerul laptelui de capră, de oaie sau de vacă. Textura sa seamănă cel mai bine cu urda.
Împărtășiți impresiile și sfaturile dvs. cu ceilalți
Am imbunatatit-o cu bacon prajit si putina faina. Atunci a fost excelent 😋
Traducere automată
Nu chiar gustul nostru, timpul de coacere la 200 de grade este de 1 oră. Mi-aș putea imagina că folosesc o bază de tartă adevărată
Traducere automată
Are un pic un gust de ouă omletă de la cuptor, nimic deosebit
Traducere automată