Mac and cheese
- 15 minute
- 35 minute
- Ușor
Valori nutriționale la o porție/bucată
- 406 Kcal
- 10 g proteine
- 8 g grăsimi
- 78 g carbohidrați
Ingrediente
- 240 g de tăiței uscațI de orez de tip 'macaroane' (*)
- 200 ml de smântână de orez
- 80 g de brânză cheddar (grătar)
- sare
- piper
Etichete
Mod de preparare
Mai întâi, pregătiți-vă piureul din cartofi dulci. Decojiți cartofii dulci, curățați-i și tăiați-i cubulețe. Fierbeți cartofii în 1,5 l de apă clocotită, timp de 15–20 de minute.
După ce se vor fierbe cartofii, scurgeți-i și omogenizați-i într-un procesor de alimente, astfel încât veți obține aproximativ 600 g de piure.
Fierbeți macaroanele în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, și strecurați-le. Pastele din orez au o durată diferită de fierbere, care depinde de mărimea și tipul acestora. De obicei, durata de fierbere este aproximativ 5–10 minute.
Pregătiți-vă o oală și turnați piureul în aceasta. Adăugați smântâna vegetală din orez, amestecați și fierbeți amestecul la foc mic, timp de 5 minute.
Adăugați apoi brânza cheddar rasă și amestecați, până când aceasta se va topi complet. Odată ce s-a topit brânza, puneți deoparte oala și condimentați cu sare și piper după gust, adăugând apoi pastele fierte.
Serviți mac and cheese direct sau introduceți-l într-un vas de copt și coaceți-l la 180 °C, timp de 8–10 minute, conform rețetei tradiționale.
*În rețeta originală, se folosesc macaroane sau melci ondulați, însă le puteți substitui cu orice tip diferit de paste – cum ar fi pastele din secară sau pastele integrale. Țineți cont că durata de fierbere se va schimba.
Împărtășiți impresiile și sfaturile dvs. cu ceilalți