
Unt clarificat
10 minute
25 minute
Greu
1 porție
Valori nutriționale la o porție/bucată
- 1933 Kcal
- 2 g proteine
- 213 g grăsimi
- 2 g carbohidrați
Ingrediente
1 porție
Etichete
Mod de preparare
1
Tăiați untul în bucățele mici, puneți‑le într‑o cratiță și lăsați‑le să se topească la foc mediu. Amestecați untul, până se va for‐ ma o spumă pe suprafață. Cu ajutorul unei linguri, îndepărtați spuma și aruncați‑o.*
2
În momentul în care nu mai apare spuma (aproximativ 20 de minute), stingeți focul și strecurați untul printr‑o pânză curată într‑un recipient din sticlă cu capac.
3
Închideți recipientul doar după ce s‑a răcit untul. Păstrați untul la temperatura camerei.
4
* Prin acest pas, veți elimina laptele bătut și apa și vă va rămâne doar grăsimea pură.
RECOMANDARE
Untul clarificat se poate folosi pentru coacere, prăjire sau se poate mânca direct. Dacă îl veți păstra într‑un loc rece și uscat, va rezista până la 6 luni.
Mai multe detalii despre rețetar www.jimezdrave.cz
Rețete sănătoase și ușoare pentru întreaga familie
Împărtășiți impresiile și sfaturile dvs. cu ceilalți