Brioșe cu somon
- 10 minute
- 25 minute
- Ușor
Brioșe ca un aperitiv? Astfel am putea descrie brioșele noastre sărate cu somon. Acestea sunt mâncarea ideală pentru o petrecere de vară, deoarece sunt lejere, se pot mânca dintr-o înghițitură și somonul va fi ca o adevărată cireașă de pe tort. Pur și simplu aperitivul ideal pentru orice petrecere.
Valori nutriționale la o porție/bucată
- 139 Kcal
- 8 g proteine
- 5 g grăsimi
- 16 g carbohidrați
Ingrediente
Pentru aluat:
- 80 g de făină de porumb fină
- 120 g de făină integrală de ovăz
- 2 lingurițe de praf de copt fără fosfați
- 200 ml de Lapte bătut
- 1× ouă
- 100 g de brânză de vaci slabă
- sare
- piper
Etichete
Mod de preparare
1
Preîncălziți cuptorul la 180 °C. Pregătiți-vă o formă pentru brioșe și tapetați-o cu coșulețe din hârtie.
2
Amestecați făinurile împreună cu praful de copt și cerneți totul într-un bol. Apoi adăugați laptele bătut cu oul și amestecați. Adăugați apoi brânza de tip Făgăraș și condimentați cu sare și piper.
3
Turnați acest amestec în coșulețele pentru brioșe, încercând să le umpleți până la ⅔.
4
Coaceți brioșele la 170–180 °C, timp de 20–25 de minute. La final, ungeți brioșele cu ricotta și plasați pe ele felii de somon afumat.
Mai multe detalii despre rețetar www.jimezdrave.cz
Rețete sănătoase și ușoare pentru întreaga familie
Împărtășiți impresiile și sfaturile dvs. cu ceilalți