Chifteluțe de pui în sos de curry
- 15 minute
- 45 minute
- Ușor
Valori nutriționale la o porție/bucată
- 512 Kcal
- 36 g proteine
- 29 g grăsimi
- 25 g carbohidrați
Ingrediente
Etichete
Mod de preparare
Într-un bol, amestecați pieptul de pui măcinat, fulgii de ovăz, cimbrul, sarea și piperul. Formați apoi mici biluțe, de aproximativ 3 cm.
Într-o tigaie adâncă, încălziți o lingură de ulei de măsline, adăugați cepele mărunțite și căliți-le timp de 5 minute, la foc mic. După cele 5 minute, îndepărtați-le din tigaie și puneți-le deoparte.
Încingeți a doua lingură de ulei de măsline în tigaie, adăugați biluțele și prăjiți-le la foc mediu, timp de 20–25 de minute. În timpul prăjitului, întoarceți biluțele, pentru ca acestea să se rumenească uniform pe toate părțile.
După maxim 25 de minute, adăugați în tigaia cu biluțe ceapa călită, turnați supa de pui și adăugați condimentul pentru curry. Puneți capacul, dați focul la mic și fierbeți întregul amestec 10 minute.
Turnați laptele de cocos și fierbeți amestecul încă două minute. În cazul în care vi se pare sosul prea gros, îndepărtați chifteluțele și pasați sosul, pentru ca acesta să fie mai delicat.
La final, adăugați sare și piper după gust.
Împărtășiți impresiile și sfaturile dvs. cu ceilalți
Sosul a fost foarte bun, chiftelele ceva mai tari, data viitoare puneam mai putini fulgi. Am facut bilutele intr-o friteuza cu aer cald si le-am fiert in sos spre final.
Traducere automată
Cea mai preferată rețetă a mea, mâncăm sănătos 😊 așa că adaug doar aproximativ 1/3 din bulion și fiul meu a aruncat recent o cutie de porumb în sos și e și mai bine cu asta ❤️
Traducere automată