Conopidă cu ardei iute și rozmarin
- 10 minute
- 27 minute
- Ușor
Valori nutriționale la o porție/bucată
- 184 Kcal
- 6 g proteine
- 11 g grăsimi
- 13 g carbohidrați
Ingrediente
- 1× căpățână de conopidă
- 20 g de ulei de nucă de cocos în stare solidă (se poate folosi și ulei de măsline sau unt clarificat (ghee))
- 1 cățel de Usturoi (apăsați)
- 2 linguri de pastă de tomate (fără zahăr)
- ½ linguriță de fulgi de ardei iute
- 1 linguriță de rozmarin uscat
- 100 g de lapte de cocos din conservă
- sare
Etichete
Mod de preparare
1
Spălați conopida și separați‑o în buchețele.
2
Încingeți uleiul de nucă de cocos într‑o tigaie la foc mediu. Adăugați usturoiul și căliți aproximativ jumătate de minut.
3
Adăugați buchețelele de conopidă, păstrând focul mediu, și căliți minim 25 de minute.
4
Peste acestea, turnați pasta de tomate și condimentați cu chili și rozmarin, călind totul încă 5 minute.
5
La final, turnați laptele de cocos, adăugați sare după gust și fierbeți încă 5 minute.
6
Împărțiți conopida în 4 farfurii și serviți.
RECOMANDARE
Garnitura ideală pentru acest amestec este orezul integral. Înainte de servire, puteți decora conopida cu puțin pătrunjel.
Mai multe detalii despre rețetar www.jimezdrave.cz
Rețete sănătoase și ușoare pentru întreaga familie
Împărtășiți impresiile și sfaturile dvs. cu ceilalți
.
Traducere automată
Usor de preparat si are un gust bun.
Traducere automată