Curry cu creveți
- 5 minute
- 30 minute
- Greu
Valori nutriționale la o porție/bucată
- 218 Kcal
- 24 g proteine
- 10 g grăsimi
- 8 g carbohidrați
Ingrediente
Etichete
Mod de preparare
Curățați creveții și înlăturați-le capul și carapacea.
Încingeți o lingură de ulei de rapiță într-o tigaie și prăjiți creveții împreună cu usturoiul feliat, apoi stingeți focul.
Într-o cratiță, încingeți o linguriță de ulei de rapiță. Adăugați capetele și carapacea creveților, apoi zdrobiți ușor cu lingura de lemn și turnați apa (150 ml).
Fierbeți acest amestec aproximativ 10 minute la foc mic, apoi scurgeți într-un bol și puneți-l deoparte.
Puneți tigaia cu creveții și usturoiul înapoi pe foc, adăugați mazărea, conopida și căliți totul.
Adăugați condimentul pentru curry și turnați peste supa creată din capetele și carapacele creveților.
Fierbeți până se va reduce totul la o jumătate (aproximativ 10 minute).
Apoi turnați smântâna și restul condimentelor împreună cu zeama și coaja unei lime. Serviți acest amestec, de preferință, cu orez.
Împărtășiți impresiile și sfaturile dvs. cu ceilalți
arata diferit fata de poza, poate pentru ca l-am simplificat cu creveti gata facuti, dar e delicios
Traducere automată