Galette consistent cu praz, spanac și ciuperci
- 20 minute
- 27 minute
- Ușor
Valori nutriționale la o porție/bucată
- 261 Kcal
- 7 g proteine
- 17 g grăsimi
- 17 g carbohidrați
Ingrediente
Etichete
Mod de preparare
Într-un castron, se amestecă făina de spelta cu untul rece, 120-150 ml de apă și sarea. Se formează o bilă din aluatul rezultat, se înfășoară în folie alimentară și se pune la frigider.
Pentru a pregăti umplutura, încălziți 3 linguri de ulei de măsline într-o tigaie la foc mediu. Adăugați ciupercile și sotați-le la foc mediu timp de aproximativ 5 minute. Adăugați spanacul în tigaie și prăjiți-l încă un minut. Apoi se ia tigaia de pe foc.
Preîncălziți cuptorul la 185 °C.
Se pudrează blatul cu puțină făină. Scoateți aluatul răcit din frigider, frământați-l cu mâinile și puneți-l pe blatul deja pregătit. Se întinde sub formă de cerc cu ajutorul unui sucitor (ø aproximativ 30 cm). Cercul poate fi neuniform și sfărâmat la margini.
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt și se așază pe ea aluatul întins. Se așază umplutura pregătită în mijlocul aluatului. Îndoiți marginile aluatului spre centru. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit și se coace timp de 20 de minute la 180 °C.
Tăiați galette-ul finit în 8 bucăți și serviți.
Împărtășiți impresiile și sfaturile dvs. cu ceilalți
a durat mult mai mult să se coace, testul a fost greu de lucrat...
Traducere automată
Conform recenziei, am adăugat doar 80 ml apă și testul a funcționat perfect. Minunata reteta. Tuturor le place.
Traducere automată
A ieșit foarte delicios.
Traducere automată