Gnocchi integrali cu ciuperci
- 40 minute
- 40 minute
- Medie
Valori nutriționale la o porție/bucată
- 506 Kcal
- 21 g proteine
- 12 g grăsimi
- 71 g carbohidrați
Ingrediente
Etichete
Mod de preparare
Plasați ciupercile într-un bol cu apă (folosiți cât mai puțină apă) și lăsați să se înmoaie minim 30 de minute.
Plasați cartofii cu tot cu coajă într-o oală, turnați peste ei apă rece și aduceți la punctul de fierbere la foc mare. Apoi dați focul la mic și fierbeți cartofii (aproximativ 30 de minute).
Între timp, într-o tigaie, încingeți uleiul de rapiță, scurgeți ciupercile și căliți-le (timp de 10 minute la foc mic spre mediu). Apoi stingeți focul, adăugați brânza ricotta și cimbrul și puneți deoparte.
Scurgeți cartofii fierți, decojiți-i și zdrobiți-i. Adăugați făina, sarea și ouăle și amestecați totul bine până se va forma un aluat.
Luați o parte din aluat în mână și întindeți-l sub forma unui șarpe. Tăiați bucăți mici (aproximativ 1 cm lungi) și apăsați partea superioară a fiecăruia cu furculița. Procedați la fel cu restul aluatului.
Fierbeți gnocchi în apă cu sare, la foc mediu. Veți ști că s-au fiert după ce se ridică la suprafață (va dura aproximativ 4–5 minute). La final, amestecați gnocchi cu amestecul cu ricotta și serviți.
Împărtășiți impresiile și sfaturile dvs. cu ceilalți