Mămăligă cu ciuperci și năut
- 45 minute
- 15 minute
- Medie
Valori nutriționale la o porție/bucată
- 468 Kcal
- 17 g proteine
- 14 g grăsimi
- 64 g carbohidrați
Ingrediente
- 60 g de ciuperci uscate la alegere (sau 300 g proaspete)
- 3 căței de Usturoi
- 200 g de năut semipreparat
- 2 linguri de Ulei de rapiță
- 1 linguriță de cimbru uscat
- 1 linguriță de oregano uscat
- 1650 ml de Supă de legume
- 2 linguri de suc de lămâie
- 500 ml de Lapte de soia (poate fi înlocuit cu lapte de vacă cu conținut scăzut de grăsime)
- 250 g polenta instantanee
- 50 g de mozzarella light (se rade fin)
- sare
- piper
Mod de preparare
Înmuiați ciupercile minim 30 de minute în apă. Apoi, scurgeți apa, tăiați ciupercile și tăiați-le în bucățele mici. Tăiați usturoiul în feliuțe, scurgeți năutul și clătiți-l.
Într-o tigaie mare, încingeți uleiul de rapiță și adăugați ciupercile și năutul. Căliți totul la foc mediu spre mare aproximativ 3–5 minute până ciupercile vor elimina apa excesivă.
Adăugați cimbrul, oregano-ul și usturoiul feliat, călind încă 1 minut.
Turnați încă aproximativ 150 ml de supă de legume și zeama de lămâie, condimentând cu sare și piper. Dați flacăra aragazului la mare și aduceți supa la punctul de fierbere. Apoi, dați flacăra la mediu și fierbeți totul aproximativ 3 minute.
Într-o altă oală, aduceți laptele și restul supei (1500 ml) la punctul de fierbere.
Adăugați mămăliga, dați focul la mediu și fierbeți 4–5 minute, amestecând încontinuu. Odată ce mămăliga începe să se închege, adăugați mozzarella și îndepărtați de pe foc.
Împărțiți mămăliga în 4 boluri și serviți cu ¼ din amestecul de ciuperci.
Împărtășiți impresiile și sfaturile dvs. cu ceilalți