Mâncare de dovleac cu ardei iute
- 10 minute
- 25 minute
- Ușor
Dovleacul este considerat, pe bună dreptate, un aliment popular și versatil nu doar pentru sezonul de toamnă. Nu este dificil de preparat și este perfect atât pentru rețete dulci, cât și sărate. Lăsați-vă vrăjiți de parfumul ierburilor din această mâncare de dovleac cu ardei iute.
Valori nutriționale la o porție/bucată
- 249 Kcal
- 10,5 g proteine
- 6,2 g grăsimi
- 35,8 g carbohidrați
Ingrediente
- 1 lingură de Ulei de măsline
- 1× ceapă galbenă medie
- ½ linguriță de fulgi de ardei iute
- 1 linguriță de oregano uscat
- 1 linguriță de coriandru uscat
- 1 lingură de pastă de tomate
- 200 g de roșii mărunțite din conservă
- 200 g de fasole roșie semipreparată
- 150 g de năut semipreparat
- 120 g de Piure de dovleac (*)
- 200 g de Dovleac Hokkaido (se taie cuburi)
- 150 ml de Apă
- 3 căței de Usturoi
- sare
- piper
Etichete
Mod de preparare
1
Se încălzește o lingură de ulei de măsline într-o tigaie adâncă, se adaugă ceapa tăiată mărunt și se prăjește ușor la foc mic (2-3 minute).
2
Se adaugă ardeiul iute, oregano, coriandrul și pasta de tomate. Se mărește focul, se amestecă și se prăjește la foc mare (1 minut).
3
Adăugați în tigaie roșiile, fasolea, năutul, piureul de dovleac și dovleacul tocat. Se amestecă totul, se toarnă 150 ml de apă și se fierbe cu capacul pus timp de 20 de minute la foc mediu.
4
La final, se presează cei 3 căței de usturoi și se condimentează totul cu sare și piper.
Mai multe detalii despre rețetar www.jimezdrave.cz
Rețete sănătoase și ușoare pentru întreaga familie
Împărtășiți impresiile și sfaturile dvs. cu ceilalți
Ne-a plăcut, până și bărbatul a prins curaj și s-a dezosat și nici nu a crezut că e bine. Rețeta m-a surprins, cu siguranță o vom face din nou. Este bine să tăiați dovleacul în bucăți foarte mici, sunt mai gustoși.
Traducere automată