Pui la tavă cu legume
- 10 minute
- 45 minute
- Ușor
Valori nutriționale la o porție/bucată
- 427 Kcal
- 24 g proteine
- 15 g grăsimi
- 44 g carbohidrați
Ingrediente
- 1× ardei roșu (mai mare)
- 1× ceapă roșie (mai mare)
- 3 căței de Usturoi
- 6× pulpe de pui (cu piele)
- 1 lingură de Ulei de măsline
- 800 g de roșii mărunțite din conservă
- 1 linguriță de rozmarin uscat
- 1 linguriță de oregano uscat
- 1 linguriță de cimbru uscat
- 500 ml de Apă
- 300 g de tăiței de orez* uscați (se pot folosi și alți tăiței scurți)
- sare
- piper
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 180 °C.
Decojiți ceapa și tocați-o. Curățați ardeiul și tăiați-l felii, la fel ca și usturoiul. Tăiați apoi pulpele în două, presărați-le și adăugați piper.
Într-o tigaie, încălziți uleiul de măsline, adăugați pulpele și prăjiți-le la foc mic, aproximativ 2–3 minute pe ambele părți. Puneți apoi pulpele deoparte, pe o farfurie separată.
În aceeași tigaie, păstrând zeama, adăugați ceapa tocată și căliți-o 1,5 minute la foc mic. Apoi adăugați ardeiul, usturoiul, roșiile din conservă, rozmarinul, oregano și cimbrul, călind totul încă două minute. Turnați 500 de ml de apă în tigaie și fierbeți aproximativ 10 minute la foc mic. Între timp, pregătiți-vă o tavă mai mare sau un vas de copt.
După 10 minute, presărați amestecul din tigaie cu piper și sare, adăugați pastele orzo și puneți tigaia deoparte.
Transferați conținutul tigăii în tava sau vasul de copt, adăugați deasupra pulpele și coaceți la 180 °C, timp de 20 de minute. După ce au trecut 20 de minute, măriți temperatura la 220 °C și coaceți încă 10 minute.
*Pastele orzo sunt un tip de paste mici, făcute din grâu dur. Chiar dacă arată ca orezul, doar seamănă cu acesta, însă totuși se pot folosi într-un mod similar orezului clasic – acestea sunt o garnitură perfectă și se pot folosi și pentru risotto sau pentru salate de paste.
Împărtășiți impresiile și sfaturile dvs. cu ceilalți
Un preparat foarte gustos
Traducere automată
Întreaga familie i-a plăcut :)
Traducere automată
Bun
Traducere automată