Somon cu cartofi
- 10 minute
- 20 minute
- Ușor
Ar trebui să includem peștele în alimentația noastră cât mai des posibil. Ce zici de somon și cartofi cu aromă de miere, ghimbir și ardei iute? Poftă bună!
Valori nutriționale la o porție/bucată
- 650 Kcal
- 45 g proteine
- 31 g grăsimi
- 47 g carbohidrați
Ingrediente
Mod de preparare
1
Preîncălziți cuptorul la 180°C.
2
Până se preîncălzește cuptorul, fierbeți cartofii în apă cu sare, până vor deveni moi.
3
Presărați somonul, ungeți‑l cu ulei și plasați‑l pe tavă cu pielea în jos.
4
Pregătiți o glazură din ghimbir, ardei iute, miere, muștar și piper.
5
Apoi, întindeți glazura peste somon și coaceți‑l la 170–180°C, timp de 15–20 de minute.
6
Serviți somonul cu cartofii fierți.
RECOMANDARE
La final, presărați cartofii cu puțin arpagic proaspăt. Cartofii fierți pot fi înlocuiți și cu o salată de cartofi.
Mai multe detalii despre rețetar www.jimezdrave.cz
Rețete sănătoase și ușoare pentru întreaga familie
Împărtășiți impresiile și sfaturile dvs. cu ceilalți
Îmi place această rețetă, am făcut-o pentru a enusa oară.🤩
Traducere automată