Steak de vită cu cartofi cu rozmarin și ciuperci
- 40 minute
- 35 minute
- Greu
Valori nutriționale la o porție/bucată
- 410 Kcal
- 35 g proteine
- 19 g grăsimi
- 23 g carbohidrați
Ingrediente
- 300 g de pulpă posterioară
- 200 g de Cartofi
- 1 cățel de Usturoi (apăsați)
- 1× crenguță de rozmarin proaspăt (se taie mărunt)
- 1 lingură de Ulei de măsline
- 1 lingură de Ulei de rapiță
- 1× ceapă (tăiat fin)
- 50 g de chiuperci Champignon brune
- 50 g de gălbiori proaspeți
- 50 g de ciuperci proaspete
- 10 g de Cimbru
- 1 lingură de Oțet de vin (poate fi înlocuit cu oțet de mere)
- sare
- piper
Etichete
Mod de preparare
În cazul în care folosiți ciuperci uscate, înmuiați-le cu o seară înainte în apă rece sau în lapte ușor sărat.
Lăsați ambele steak-uri măcar 30 de minute la temperatura camerei. Tăiați cartofii în felii subțiri și plasați într-un vas de copt, adăugând usturoiul zdrobit, rozmarinul mărunțit și o lingură de ulei de măsline. Condimentați cu sare și piper și amestecați totul bine. Plasați totul în cuptorul preîncălzit la 180 °C și coaceți aproximativ 15 minute (până vor apărea mici pete maronii pe cartofi).
Într-o tigaie antiaderentă, încălziți o lingură de unt. Până se încălzește untul, presărați carnea cu sare din ambele părți și apoi prăjiți timp de 4 minute pe fiecare parte. Apoi îndepărtați carnea din tigaie și înfășurați-o în folie de aluminiu.
Adăugați o a doua lingură de unt clarificat în tigaie, adăugând apoi ceapa mărunțită, și căliți-o până va deveni translucidă (aproximativ 1 minut).
Adăugați ciupercile, cimbrul și oțetul și căliți încă 2 minute.
La final, tăiați steak-ul fâșii și serviți cu ciupercile călite și cartofii la cuptor.
Împărtășiți impresiile și sfaturile dvs. cu ceilalți
Trebuie să recunosc că este excelent. Și această rețetă va fi inclusă în Top 5 rețetelor mele preferate.
Traducere automată
Ne-am distrat de minune pe 14 martie!
Prietenului meu i-a plăcut foarte mult
Traducere automată