Tăiței de orez cu tofu
- 10 minute
- 6 minute
- Ușor
Permiteți unui mic colțișor de Asia să vină în vizită. Tăițeii din orez cu tofu afumat vă vor răsfăța papilele gustative cu aroma lor orientală, completată de sosul făcut din oțet ume su. La această rețetă veți aprecia mai ales faptul că este nemaipomenit de rapidă. În doar 15 minute, puteți servi un prânz lejer, de vară, astfel încât veți avea mai mult timp să vă bucurați de soare și de atmosfera de vară.
Valori nutriționale la o porție/bucată
- 357 Kcal
- 18 g proteine
- 12 g grăsimi
- 43 g carbohidrați
Ingrediente
- 150 g de Tăieței de orez (în stare uscată)
- sucul și coaja de la o lămâie
- 1 lingură de miere în formă lichidă
- 1 linguriță de Sos de condimente Ume Su
- 1 lingură de Ulei de măsline
- 400 g de tofu afumat
- 2× morcov (aprox. 200 g)
- 50 g de mazăre proaspătă (se poate înlocui cu mazăre congelată)
- 1 mână de coriandru proaspăt (tăiate grosier)
- 1 linguriță de fulgi de chili
- sare
Etichete
Mod de preparare
1
Turnați apă într-o oală mare și aduceți-o la punctul de fierbere. Odată ce începe să fiarbă apa, adăugați sare și adăugați tăițeii. Fierbeți tăițeii aproximativ 6 minute, la foc mediu (procedați conform instrucțiunilor de pe ambalaj).
2
Până se fierb tăițeii, pregătiți-vă dressing-ul: într-un bol mic, amestecați zeama de lămâie, coaja unei lămâi, mierea, oțetul ume su, uleiul de măsline și puțină sare.
3
Tăiați tofu cubulețe. Decojiți morcovii și răzuiți-i pe răzătoarea mare. Plasați ambele într-un bol și amestecați cu dressing-ul creat și cu păstăile de mazăre. Presărați cu coriandru și chilli și serviți cu tăițeii de orez.
Mai multe detalii despre rețetar www.jimezdrave.cz
Rețete sănătoase și ușoare pentru întreaga familie
Împărtășiți impresiile și sfaturile dvs. cu ceilalți
.
Traducere automată