Tăiței japonezi soba cu carne tocată
- 5 minute
- 37 minute
- Medie
Valori nutriționale la o porție/bucată
- 670 Kcal
- 33 g proteine
- 14 g grăsimi
- 103 g carbohidrați
Ingrediente
- 380 g de Tăiței Soba
- 2 linguri de Ulei de măsline
- 3× șalotă (tăiat fin)
- 3 căței de Usturoi (apăsați)
- 3× morcov mediu (se taie cuburi)
- 1× dovlecel mediu (se taie cuburi)
- 1× vânătă medie (se taie cuburi)
- 100 ml de Apă
- 200 g de carne de vită tocată de calitate
- 60 g de pastă de tomate (fără zahăr)
- 400 g de roșii mărunțite din conservă
- 200 g de porumb din conservă
- 2 lingurițe de busuioc uscat
- 1 linguriță de oregano uscat
- 1 puțină de Sare
- 1 puțină de Piper
Mod de preparare
Fierbeți tăițeii soba conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Până se fierb tăițeii, încălziți uleiul de măsline într‑o tigaie adâncă, adăugând șalotele mărunțite și călindu‑le la foc mediu, aproximativ 5–7 minute.
Adăugați apoi usturoiul zdrobit și morcovii, dovlecelul și vânăta, tăiate cubulețe. Căliți totul la foc mediu aproximativ 10 minute, apoi adăugați 100 ml de apă și fierbeți până se va evapora.
Adăugați carnea tocată și prăjiți totul încă 5 minute.
Peste acest amestec, turnați pasta de tomate și roșiile tăiate, împreună cu porumbul, apoi puneți capacul și fierbeți încă 15 minute. În cazul în care amestecul se prinde de tigaie, turnați puțină apă.
Condimentați totul cu busuioc, oregano, sare și piper.
La final, adăugați tăițeii fierți, porționați în 4 farfurii și serviți.
* Tăițeii soba sunt niște tăiței japonezi clasici, care sunt făcuți dintr‑un amestec de făină de hrișcă și făină de grâu.
Împărtășiți impresiile și sfaturile dvs. cu ceilalți
O rețetă medie, nu va jignește, dar nici nu va mulțumi pe deplin
Traducere automată