Tortilla cu cartofi dulci și spanac
- 10 minute
- 25 minute
- Medie
Valori nutriționale la o porție/bucată
- 174 Kcal
- 8 g proteine
- 9 g grăsimi
- 16 g carbohidrați
Ingrediente
Mod de preparare
Decojiți cepele, tăiați-le în jumătate și tăiați-le în solzișori, separând bucățile de ceapă în bucăți individuale. Apoi, decojiți cartofii dulci și tăiați-i în felii subțiri (de aproximativ 4–5 mm).
Într-o tigaie adâncă (Ø 25 cm), încălziți 3 linguri de ulei de măsline și adăugați ceapa, călind-o la foc mediu, timp de aproximativ 5 minute, până va deveni translucidă.
Adăugați apoi feliile de cartofi dulci și puțină sare, turnați în tigaie 250 de ml de apă și fierbeți fără capac 10–12 minute. Nu uitați să amestecați cartofii dulci în timpul gătitului, pentru a se fierbe uniform. După evaporarea apei în cele maxim 12 minute, cartofii trebuie să fie moi, dar totuși mai fermi decât cartofii fierți obișnuiți.
În timp ce fierb cartofii dulci, spălați frunzele de spanac și tăiați-le în bucăți mari. Spargeți toate ouăle într-un bol mare și bateți-le împreună cu usturoiul zdrobit, puțină sare și puțin piper. După ce sunt gata cartofii dulci, adăugați spanacul în tigaie, amestecați și turnați în tigaie amestecul de ouă. Puneți capacul pe oală, dați focul la mai mic și lăsați să se prăjească timp de 10 minute, până se vor găti complet ouăle.
La final, scoateți tortilla din tigaie cu atenție, tăiați-o în 8 bucăți și serviți-o caldă.
Împărtășiți impresiile și sfaturile dvs. cu ceilalți
Mancarea a fost excelenta, am ajustat-o putin dupa bunul nostru plac, am taiat cartofi dulci cubulete si am facut din ea o frittata, presarata cu branza. Delicios.
Traducere automată
O reteta ciudata la prima vedere, dar foarte buna!
Traducere automată
celebru, mi-a fost teamă că aluatul va fi făinoasă, dar nicio problemă. am adaugat si parmezan sub forma de stropire
Traducere automată