Sos cu vinete prăjite
- 5 minute
- 35 minute
- Ușor
Valori nutriționale la o porție/bucată
- 223 Kcal
- 7 g proteine
- 14 g grăsimi
- 17 g carbohidrați
Ingrediente
- 2× vinete mai mari
- 1 lingură de Ulei de măsline
- 2 linguri de Tahini
- 1 lingură de suc de lămâie
- 1 cățel de Usturoi
- piper
- sare
Etichete
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 200 °C.
Clătiți vinetele și înțepați-le pielea de jur împrejur cu o furculiță.
Coaceți vinetele întregi în cuptor timp de 25-35 de minute, până când suprafața începe să arate aspră.
Se scot din cuptor, se lasă să se răcească puțin și se taie ambele vinete în două pe lungime.
Scoateți cu lingura pulpa coaptă din vinete. Se pune într-un blender și se amestecă împreună cu o lingură de ulei de măsline, pasta de susan, sucul de lămâie și un cățel de usturoi până la omogenizare.
Se condimentează după gust cu sare și piper.
Puteți decora sosul cu semințe de rodie și coriandru proaspăt înainte de servire.
Serviți sosul cu carne la grătar sau cu lipii, de exemplu.
Împărtășiți impresiile și sfaturile dvs. cu ceilalți