Chifteluțe din dovlecel
- 20 minute
- 12 minute
- Ușor
Valori nutriționale la o porție/bucată
- 455 Kcal
- 14 g proteine
- 21 g grăsimi
- 54 g carbohidrați
Ingrediente
Mod de preparare
Spălați dovlecelul, răzuiți‑l pe răzătoarea mică, presărați cu sare și transferați într‑o strecurătoare plasată deasupra unui bol.
Lăsați dovlecelul să se scurgă 10–15 minute și apoi stoar‐ ceți cu mâna apa în exces.
Amestecați dovlecelul cu fulgii de ovăz și ouăle.
Adăugați în amestec usturoiul zdrobit și condimentați cu măghiran, nucșoară, sare și piper.
Într‑o tigaie, încălziți untul clarificat. Formați mici plăcințele și prăjiți la foc mediu 3 minute pe fiecare parte.
Împărțiți plăcințelele în 4 farfurii și serviți.
* Untul clarificat, adică ghee, este un mod tradițional de a modifica untul în India. Untul se încălzește, pentru a îndepărta proteinele, astfel încât rezistă mai mult timp și la temperaturi mai înalte.
Împărtășiți impresiile și sfaturile dvs. cu ceilalți
A trebuit sa mai pun apa, erau prea multi fulgi in reteta. In rest, foarte bun, neaparat trebuie sa il asezonezi corespunzator si am adaugat si o baie.
Traducere automată
Excelent, dar am pus doar jumătate din fulgi
Traducere automată
Pekka 😍 Am făcut-o deja de câteva ori :)
Traducere automată