Găluște cu spanac și sos de roșii
- 10 minute
- 20 minute
- Medie
Valori nutriționale la o porție/bucată
- 290 Kcal
- 16 g proteine
- 14 g grăsimi
- 25 g carbohidrați
Ingrediente
- 200 g de frunze de spanac
- 60 g de Brânză parmezan (grătar)
- 2× ouă
- 200 g de făină integrală fină de spelta
- 250 g de Ricotta
- sare
- 30 g de Unt clarificat
Etichete
Mod de preparare
Turnați apă clocotită peste spanac, stoarceți-l și apoi tăiați-l în bucățele mici.
Într-un bol mare, amestecați spanacul cu parmezanul, ouăle, făina, ricotta, sarea și untul topit.
Creați un aluat compact și fără cocoloașe. În cazul în care aluatul este prea subțire, adăugați făină, în cazul în care este prea dens, adăugați apă.
Separați aluatul în 4 bucăți egale, creând 4 cilindrii de o lungime identică.
Tăiați cilindrii în bucățele aproximativ de mărimea degetului mare. Dacă doriți, puteți să le apăsați încă puțin cu furculița.
Într-un bol mare, puneți apă la fiert și adăugați multă sare. Plasați toate găluștele în apa clocotită și lăsați să fiarbă.
După ce găluștele se înalță la suprafață, scoateți-le din apă.
Într-o tigaie mare, încingeți o lingură de ulei de măsline, adăugați ceapa mărunțită și usturoiul zdrobit, călind totul 3–4 minute. Turnați peste roșiile din conservă și condimentați cu cimbru, rozmarin, sare și piper. Lăsați totul să fiarbă 5 minute.
Serviți găluștele cu sosul de roșii. Dacă doriți, le puteți presăra cu puțin parmezan.
Împărtășiți impresiile și sfaturile dvs. cu ceilalți
Pentru mine este o rețetă bună când îmi vine să iau un prânz fără carne, dar găluștele erau foarte lipicioase, așa că am ajuns să le formez cu ajutorul lingurii și să le arunc direct în apă.
Traducere automată
Nu stiu daca este vina traducerii. În bucătăria poloneză, copitele sunt tăiței de cartofi fierți și nu există nici un gram din acest ingredient aici 🤷 ♀️
Traducere automată
Foarte gustos 👍
Traducere automată