Pui cu ghimbir și orez sălbatic
- 65 minute
- 36 minute
- Ușor
Valori nutriționale la o porție/bucată
- 498 Kcal
- 36 g proteine
- 20 g grăsimi
- 43 g carbohidrați
Ingrediente
Mod de preparare
Răzuiți ghimbirul pe răzătoarea mică, tăiați carnea cubulețe și plasați totul într‑un bol, adăugând uleiul, sarea, piperul și condimentul pentru curry. Amestecați bine și lăsați să se marineze în frigider minimum o oră.
Fierbeți orezul în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj (aproximativ 20–25 de minute).
Într‑o tigaie mare, adăugați untul clarificat și prăjiți bucățelele de pui pe foc mediu aproximativ 7 minute, până va deve‐ ni moale.
La final, turnați smântâna de cocos și fierbeți încă 4 minute.
Împărțiți amestecul în 4 farfurii și serviți cu orez sălbatic fiert.
* Smântână da cocos reprezintă o variantă vegetală a smântânii clasice, care este potrivită mai ales pentru mâncăruri thailandeze.
Împărtășiți impresiile și sfaturile dvs. cu ceilalți