Supă cu năut
- 5 minute
- 28 minute
- Ușor
Valori nutriționale la o porție/bucată
- 311 Kcal
- 12 g proteine
- 9 g grăsimi
- 46 g carbohidrați
Ingrediente
- 1× ceapă (tăiat fin)
- 1 lingură de Ulei de măsline
- 40 g de Făină de spelta
- 1 linguriță de Paprika afumată
- ½ linguriță de Nucșoară (se rade fin)
- 2 l de Supă de legume
- 300 g de năut semipreparat
- 100 g de fasole albă fiartă
- 4 linguri de bulgur de grâu
- 120 ml de smântână de ovăz
- pătrunjel (pentru decorare)
- sare
- piper
Mod de preparare
Încălziți 4 linguri de ulei de măsline într‑o oală mare. Adăugați ceapa mărunțită și căliți‑o la foc mic, aproximativ 2–3 minute.
Adăugați peste ceapă făina integrală și amestecați bine. Apoi, dați focul la mediu și presărați cu boiaua afumată și nucșoară. Turnați supa de legume și adăugați năutul și fasolea, fierbând totul 10–15 minute.
Adăugați bulgurul și fierbeți totul cu capac încă 10 minute la foc mediu.
Apoi, turnați smântâna de ovăz.
La final, pasați totul și condimentați cu sare și piper după gust.
Porționați supa în 4 farfurii și serviți fiecare porție cu puțin pătrunjel proaspăt.
* Bulgurul este obținut din crupe crăpate parțial fierte, cu o aromă caracteristică de nucă. Acesta este ușor digerabil și se găsește în aproape orice magazin
Împărtășiți impresiile și sfaturile dvs. cu ceilalți
cea mai bună supă pe care am gătit-o în cei 18 ani! legume congelate adăugate😄
Traducere automată
Îngroșat cu amarant în loc de bulgur, consistență foarte groasă, l-am diluat cu apă
Traducere automată